UK
EN
Допомогти
UK
EN
Опубліковано: 10.01.2020, 14:47
Олексій Дудар

Дитина: Дудар Олексій 14.01.2010 р.н.

Діагноз: Синдром нижнього парапарезу. Атактичний синдром. Затримка психічного та мовного розвитку.

Льоші Дудар знову потрібна наша допомога. Ця дитина перебувала під постійною опікою нашого фонду протягом 2014-2016 рр.

Нагадаємо історію хлопчика: Олексій народився глибоко недоношеним, з вагою 1000 г, з грубими порушеннями центрально нервової системи, після народження переніс інсульт. Така дитина стала не потрібна рідної матері, і у віці дев'яти місяців Льоша знайшов маму і тата. Подружжя Ілона та Сергій зневірившись завести власних дітей усиновили Льошу.

А зовсім скоро мама Ілона завагітніла, та ще й двійнятами. Так з'явилися в родині відразу троє хлопчаків.

Незважаючи на серйозні діагнози Льоші, подружжя все-таки сподівалися на краще. Надії не виправдалися. Тільки у 2 роки хлопчик почав самостійно ходити, але на дуже невеликі відстані, в 6 років він говорив тільки слова: «мама», «тато», «баба». Лікарі поставили Льоші діагноз: спастична параплегія, затримка психомоторного розвитку.

Реабілітаційні курси та заняття з фахівцями зробили свою справу: потроху Льоша почав ходити все краще. В кінці 2018 року він пройшов курс Цереброкурину і став повторювати нові слова слідом за мамою і логопедом!

А в січні 2019 року через часті інфекції Льоші знадобилося видаляти аденоїди. Робити загальний наркоз було ризиковано, але хвороби теж погрожували серйозними ускладненнями. Після наркозу хлопчик знову перестав ходити та говорити. Понад 2 місяців Льоша тільки повзав, і тільки коли у квітні потрапив на реабілітацію до Трускавця, знову почав потроху ходити та крутити педалі велосипеда. Повернулися два слова: «тато» і «мама».

Після шести курсів реабілітації в Трускавці Льоша почав краще ходити, більше почав розуміти звернену мову, покращилося загальне самопочуття, зменшилися головні болі, зміцнилися м'язи спини, з'явилися нові склади та слова. Щоразу після лікування, а Льоша буває в реабілітаційній клініці м Трускавця три рази на рік батьки бачать хороший результат. Значить, все не дарма! Значить, батьки, які старанно займаються своїм синочком, і добрі помічники, які допомагають зібрати гроші на регулярні реабілітації — великі молодці!

Але, на жаль у Льоші такий діагноз, що він ніколи не побіжить, а у зв'язку з тим що він почав інтенсивне рости, став падати на ноги. На даний момент Льоша вже не може ходити на тривалий відстань, і мамі Ілоні зовсім не хочеться знову садити Льошу в коляску.

У свої 10 років Льоша важить 21,5 кг при зрості 134 см. І тому необхідно продовжувати лікування. Без регулярних реабілітацій успіхи Льоші швидко зійдуть нанівець, і хлопчик так і залишиться замкнутий у своєму неслухняному тілі.

На сьомий курс реабілітації потрібно 19835 гривень, і зібрати їх потрібно в найкоротший термін. Льоші з мамою Ілоною потрібно вже бути в клініці 20 січня. Льоші скоро виповниться 10 років — ювілей, та ще на Старий Новий рік.

Так давайте ж будемо щедрими «посівальниками», і зробимо диво для цієї сім'ї, подаруємо дитині квиток в щасливе і здорове життя. І разом у нас все вийде. Будь ласка, допоможіть.

Обов'язково вказуйте в призначенні платежу, що це допомога для Дудар Олексія!

Платіжні реквізити фонду:

IBAN: UA113052990000026004060733219

МФО 305299, ЄДРПОУ 37338281

Увага! Це не переказ з картки на картку! Інструкція як зробити пожертву.

№ картки 5169 3305 1825 7016 (картка відкрита на ім'я директора фонду, Горбаненко Маргарита Миколївна)

Фото

Поділіться новиною в соц. мережах:
Проєкт "Гуманітарна допомога"
Читати більше
Річний звіт за 2023 рік
Читати більше
Творімо добро разом! Підтримайте БФ “Дітям Нікополя”
Допомогти