UK
EN
Допомогти
UK
EN
Опубліковано: 13.11.2018, 19:58
Антоніна Кудрявцева

Дитина: Антоніна Кудрявцева 01.11.2013 р.н.

Діагноз: Наслідки перенесеної нейроінфекції, комбінований тетрапарез зі стійкими руховими і трофічними порушеннями, груба затримка психомовного розвитку.

П'ятирічна Тонечка не вміє ні ходити, ні повзати, ні розмовляти. Все тому, що ще перебуваючи у внутрішньоутробному розвитку заразилася інфекцією з лякаючою назвою "цитомегаловірус".

Більшість людей на планеті заражено цим вірусом, який не представляє особливої загрози для їхнього життя і здоров'я. Однак він дуже небезпечний, коли інфікована вагітна жінка. Якщо дитина не гине в утробі матері, то найчастіше народжується з аномаліями розвитку. Ця хвороба може призводити до втрати слуху, зору, серйозно пошкоджувати головний мозок.

Тоня народилася на 36-му тижні з вагою трохи більше 2 кг. Геморагічний висип на шкірі, ентероколіт, збільшені печінка і селезінка свідчили про те, що вона серйозно хвора. Лікарі Нікопольського пологового будинку не знали, що з дитиною. На третю добу її перевели до Дніпропетровської дитячої міської клінічної лікарні №3. Аналізи показали наявність цитомегаловірусної інфекції. З нею боролися 27 днів, проводячи антибіотикотерапію. Позбутися від цієї підступної хвороби неможливо. Вона залишається з людиною на все життя. Але дослідження спинномозкової рідини на ЦМВ дало негативний результат.

Найсерйозніший удар цитомегаловірус завдав по нервовій системі дитини: комп'ютерна томографія мозку показала численні кісти. Згодом у Тоні діагностували змішаний тетрапарез. Це означає, що пошкоджені клітини мозку не дають м'язам правильних команд: в належний час дівчинка не навчилася сидіти, ходити, говорити.

Правильне лікування, постійні реабілітаційні заходи здатні створити багато що. Обстеження та лікування в Дніпропетровській дитячій міській лікарні №5 (понад 10 разів), в фізіотерапевтичної лікарні "Солоний лиман" (3 рази), приватної неврологічної клініці доктора Лоик в Дніпрі (4 рази), реабілітація в Нікопольському (10 курсів) і Дніпропетровському (2 курсу) центрах медико-соціальної реабілітації дітей, Вінницькому центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Промінь" (1 курс) принесли свої результати. Тонечка сьогодні може більш-менш впевнено тримати голову, сидіти з опорою на 2 руки, стояти «на четвереньках», жувати тверду їжу, самостійно їсти хліб, печиво, пити з чашки. Вона обожнює гратися з двома старшими сестричками. Дуже любить, коли старша Аня кружляє її, підкидає вгору і танцює з нею, регоче, коли середня Саша дме їй в животик і лоскоче. І дуже хоче навчитися ходити. Це видно по тому, коли ставиш її на підлогу. Вона розпливається в усмішці, скаче на своїх ніжках і намагається переставляти їх по черзі. А поки медичні фахівці вчать її повзати, збирати пірамідку, захоплювати предмети двома пальцями, розуміти звернену мову і говорити. Тонечка намагається в міру своїх сил і можливостей.

Зараз в Україні є багато приватних реабілітаційних центрів, які надають якісні послуги. Але коштують вони недешево. Зі слів мами дитини одним з кращих на сьогоднішній день вважається Бориспільський Центр реабілітації дитини «Вікторія». Сюди мама Ірина і хоче повезти Тонечку, щоб пройти 10-денний курс. Вартість курсу реабілітації становить 12900,00 гривень. А найголовніше, що зібрати необхідну суму треба дуже швидко - менш ніж за місяць. Тому що, по-перше, час працює проти нас, по-друге, ціна на реабілітацію в новому році зросте. На жаль, власними силами сім'ї не впоратися.

Тому ми звертаємося за допомогою до небайдужих людей, які хочуть і можуть допомогти. Віримо, що спільними зусиллями Тонечка, нехай не так швидко, як хотілося б, але зробить свої перші кроки і нарешті скаже довгоочікуване перше слово. Друзі! Давайте подаруємо Тонечке шанс на самостійне майбутнє. Перерахувати кошти можна на картку фонду № 5169330508256648 або р/р 26004060733219, МФО 305299, ЄДРПОУ 37338281 Обов'язково вказуйте в призначенні платежу, що це допомога для Кудрявцевої Антоніни!

Платіжні реквізити фонду:

№ поточного рахунку в ПриватБанку 26004060733219

код ЄДРПОУ 37338281

ЄДРПОУ банку 14360570 МФО 305299

№ карткового рахунку в ПриватБанку 26050060702863

Увага! Це не переказ з картки на картку! Інструкція як зробити пожертву.

№ картки 5169330508256648 (картка відкрита на ім'я директора фонду, Горбаненко Маргарита Миколївна)

Фото

Поділіться новиною в соц. мережах:
Проєкт "Гуманітарна допомога"
Читати більше
Річний звіт за 2023 рік
Читати більше
Творімо добро разом! Підтримайте БФ “Дітям Нікополя”
Допомогти