UK
EN
Допомогти
UK
EN
Опубліковано: 21.10.2021, 19:13
Подяка Крістофу Райва

Серед сотень наших благодійників є наш постійний «ТИТАН» Крiстоф Гайнрiх Карл-Марi Райва.

Впродовж 10 років, майже кожного місяця Крістоф Райва допомагає й підтримує Фонд та підопічних.

Завдяки підтримці Крістофа Райви у 2020 році ми змогли допомогти на загальну суму 221000,27, грн.

Допомогли бідним людям з пункту обігріву в канун Різдва на суму 2726,00 грн.

Придбали ліки та оплатили медичне обстеження 1 дитині та 6 дорослим, на загальну суму 35069,38 грн.

Допомога Нікопольської дитячої лікарні.

На прохання керівництва нової дитячої лікарні фонд придбав для рентген кабінету рентгенозахисні двері для захисту персоналу та пацієнтів від рентгенівського випромінювання. Придбали медичні ваги, динамометр, лікарські препарати в період COVID-19, на суму 28364,00 грн.

Допомога інфекційному відділенню Нікопольської лікарні № 1

На початок епідемії коронавірусної інфекції COVID -19 фонд придбав для інфекційного відділення пульсоксиметри для вимірювання рівня кисню в крові в кількості 4 шт., Через те, що їх не вистачало в відділенні. А також були придбані металопластикові стулки і склопакет для удосконалення конструкції вікон, щоб вікна могли відкриватися на провітрювання і мікропровітрювання, на суму 19310,00 грн.

Посилання на попередні матеріали про ремонт інфекційної лікарні: Посилання 1, Посилання 2.

Центру первинної медико-санітарної допомоги - ліки в період COVID -19 - на суму 12882,00 грн.

Завдяки підтримці нашого благодійника Крiстофа Райви ми змогли допомогти:

Єва Лозова.

Дитинка з'явилося на світ 26 січня 2020 року недоношених вагою 1600 р. Вісім днів в реанімації, потім місяць у відділенні для недоношених дітей в Центрі матері і дитини м Дніпра. Дівчинка була дуже слабка, з численними проблемами зі здоров'ям, сама не дихала, була підключена до штучного харчування. Але боролася з усіх сил і вижила. Зараз їй 1 рік і 8 місяців. Єва нормально розвивається і радує маму. Вона була довгоочікуваною і єдиною у неї. Мама тоді сказала «Ви врятували мою дочку, я безмірно вам вдячна»!

Наталія Дорошенко

Наталі у віці 14 років діагностували онкологію - гострий лімфоцитарний лейкоз. Лікування було довгим, болісним, часом не вистачало сил боротися, було дуже важко, але дівчинка встояла і перемогла цю підступну хворобу, тому що була сильною. Зараз Наталя знаходиться в ремісії, відчуває себе добре. Їй вже 16 років. Вона пішла навчатися на швачку, перед цим дуже хотіла вступити до медичного коледжу на медсестру, але на жаль не пройшла за балами. Але від своєї мрії і цілі не відмовляється, і буде намагатися вступити на наступний рік. Впевнені, у неї все обов'язково вийде.

Діана Шубіна, Даніель Зайченко, Ліза Грошева, Артур Воловик, всіх цих діток об'єднує одне - вони особливі дітки, пацієнти Нікопольського медичного центру медико-соціальної реабілітації дітей. У Діани дитячий церебральний параліч, необхідні були кошти на операцію по випрямляння ніжок (стоп). Даніель - сонячна дитина (Синдром Дауна), діагностували Хвороба Гіршпрунга - це вроджений порок розвитку нижнього відділу травного тракту (хронічні запори), ця проблема була вирішена, була проведена операція. Ліза Грошева, теж сонячна дівчинка, з правостороннім геміпарезом, завжди усміхнена. За рекомендацією невропатолога було призначено медикаментозне лікування.

Артур, дитина з вродженою патологією розвитку хребта. Хлопчик активний і допитливий. Мама звернулася за допомогою до фонду допомогти з черговою операцією на хребті. Вона сама створила групу допомоги в Фейсбук, і небайдужі люди допомагали, перераховуючи кошти на її банківську карту, щоб швидше закрити збір. Фонд виділив сім'ї матеріальну неоподатковуваним податком благодійну допомогу.

Доречи, центр теж не залишився без уваги. Для покрашення благоустрою території було придбано рулонний газон на суму 14648,90 грн. Також придбали монітор пацієнта та дефібрилятор та кисневий концентратор.

Лілія Кріпак - скромна, прекрасна, завжди усміхнена мама двох дітей. На жаль, її вже немає з нами. У 2018 році у жінки виявили пухлину надниркової залози, пухлина розміром понад 10 см була видалена. Через якийсь - то час Лілії діагностували феохромоцитому лівого наднирника. Теж видалили. А через пів року симптоми повторилися, пухлина виросла знову, проросла в нирку і дала метастази по іншім органам. У 2019 була проведена операція з видалення 1/3 лівого наднирника і метастазів. Було проведено обстеження, і виявилося був поставлений невірний діагноз. У Лілії був адренокортикальний рак. Далі два курси хіміотерапії, але результату вони не дали, і метастази утворилися в печінці. На той час їх було більш як 30. У нашій країні це захворювання не лікувалося, тому що препарат для лікування не був зареєстрований в Україні. Лілія діставала ліки нелегально, 100 таблеток коштували від 300 до 500 доларів США (цього вистачало на півмісяця). На черговій консультації в Києві Лілю направили в Інститут Шалімова для дообстеження і видалення максимально великої кількості метастазів. Була проведена важка операція. тривалістю 14 годин - видалена селезінка, нирка і частина діафрагми. Потім довгий час в реанімації, боротьба за виживання, нирка не справлялася, возили на гемодіаліз. Колосальні витрати на операцію і перебування в реанімації. Але хвороба виявилася сильнішою. Лілії нестало у вересні минулого року.

Завдяки його пожертві у 2020 році фінансово ми змогли допомогти та придбати ліки, оплатити операції, обстеження, аналізи, дослідження - 26 дорослим та 17 дітям. На суму 108000,00 грн.

Всього отримано благодійних коштів за 2020 рiк 417352,00 грн.

Звісно це не всі кому допоміг Крістоф, частка його фінансової допомоги у кожному з наших підопічних. І не важливо це матеріальна допомога, оплата операції чи закупка ліків.

Ще не завершився 2021 рік, але об’єм допомоги яку надав Крістоф надзвичайний. Так за цей рік допомогу отримали:

Мудра Лідія, літня жінка з онкологічним захворюванням. Жінка довгі роки бореться з підступною хворобою. Настав рецидив. За рекомендацією лікаря необхідно пройти медикаментозний курс лікування препаратом Фалвакс. На суму 11380.00 грн

Гридасов Ростислав наш найменший підопічний з гострим лімфобластним лейкозом, перебуває в лікарні й бореться за своє життя. Придбали для нього лікарський препарат «Атенатив 500 МО» та інші ліки за призначенням лікаря.

Благодійний фонд спільно зі службою у справах дітей НМР та крамницею "УХТИШКА" надав допомогу дітям соціально вразливих категорій, а саме: дітям, які позбавлені батьківського піклування. Ми придбали одяг до навчального року. Діти залишилися щасливі, а ми радіємо дитячим усмішкам! На суму 13925,00 грн.

Під опікою знаходиться родина Білецьких, в якій виховується два сини з діагнозом Ерласа Данло, це рідке орфанне захворювання. Ця родина перша в нашій копілочці допомоги. Дітям постійно потрібно спеціальне харчування, постійна здача аналізів, відвідання лікарів від сімейного лікаря до стоматолога, анатомічне взуття і тд.

Дудар Микола потребує реабілітації у Центрі реабілітації, фізичної терапії та інклюзивного навчання імені Святого праведного Іоанна. Проблеми почалися у Миколи з семирічного віку, після перенесеного важкого бронхіту з'явилися сильні головні болі, була діагностована вегетосудинна дистонія з ангіоспазмом, внутрішньочерепна доброякісна гіпертензія. Потім до них приєдналися і болю в спині. Хлопчик почав сильно сутулитися, обстеження в «Охматдит» показало викривлення хребта, деформацію грудної клітини, біль не відступала. Микола проходив реабілітації, масажі, ЛФК, після кожного курсу наступало полегшення, але потім проблема поверталася.

Світлана Прудкова хворіла на рак. На жаль жінка померла. Фондом було придбано спеціальне харчування та ліки. На суму 7254,58 грн.

Був проведений благодійний захід (аукціон), присвячений десятиріччю фонду. Метою благодійного вечора був збір коштів для Вікторії та Вероніки Грабчук. Дівчатам були необхідні слухові апарати.

Анна Жмуйдова, неймовірна дівчина, яка надзвичайно полюбляє танцювати, та наша благодійниця. Багато років Анна відчувала сильну біль в спині. Лікарі виявили грижу попереково-крижового відділу хребта. Лікарі повідомили, що допоможе тільки операція з видалення грижі й встановлення фіксуючої конструкції на хребті. Фонд сплатив операцію. На суму 36530,00 грн.

Адам Бабич, хворіє на дитячий аутизм. Наш фонд опікується цим хлопчиком з листопада 2020 року. Адамчик живе у своєму світі — мультфільмів (у його голові). Йому так простіше. Він замкнутий. Адам дуже відстає в розвитку від своїх однолітків, його батькам і шістнадцятирічному братові важко з ним в спілкуванні, вони його не розуміють, тільки здогадуються, та і сам Адам не все розуміє. За рекомендацією психіатра хлопчикові необхідно пройти річний курс лікування препаратом Абікса (мемантину гідрохлориду), вартість однієї упаковки 1700-1800 гривень, це на місяць приймання. На суму 3077,70 грн.

Нікопольський Центр первинної медико-санітарної допомоги звернувся до фонду за допомогою в придбанні кисневих концентраторів, які були вкрай необхідні для пацієнтів м. Нікополя при лікуванні легких та середніх форм пневмоній. Було придбано два кисневих концентраторів на 10 літрів «Біомед» 7F-10. Кисневі концентратори допоможуть в лікуванні хворих з кисневою недостатністю і зараз під час боротьби з коронавірусом і надалі будуть рятувати життя пацієнтів. На суму 57784,00 грн.

 

Ми від щирого серця дякуємо нашому великодушному Крістофу Райва за увагу. Дякуємо за те, що в самий відповідальний момент Ви завжди простягаєте руку допомоги. Міцного Вам здоров’я та Божої ласки ще довгі роки.

Поділіться новиною в соц. мережах:
Проєкт "Гуманітарна допомога"
Читати більше
Річний звіт за 2023 рік
Читати більше
Творімо добро разом! Підтримайте БФ “Дітям Нікополя”
Допомогти